KELAS : 4 TERBILANG
OBJEKTIF:
Berbangga dengan kepelbagaian makanan Malaysia.
Mengenali dan merasai rasa sebenar makanan tradisional
Mengetahui asal usul makanan tradisional.
Mengetahui bahan-bahan dan cara membuat makanan tradisional
Memupuk semangat kerjasama di antara ahli kumpulan.
MAKANAN TRADISIONAL INDIA
WADEH, ROTI CANAI, DALCA DAN KARI AYAM
MAKANAN TRADISIONAL MELAYU
Nasi himpit, rendang dan serunding Lemping dan sambal tumis
Nasi Lemak dan Sambal Tumis Ketupat Palas
Kuih Abuk-Abuk Kuih Kole Kacang
Kuih Puteri Ayu Kuih Seri Muka
Kuih Bakar Karipap
MAKANAN TRADISIONAL CINA
Pau Char Kuey Teow
MINUMAN KEGEMARAN RAKYAT MALAYSIA
SIRAP BANDUNG TEH TARIK
KUMPULAN PELAJAR MENGIKUT KAUM DI MALAYSIA
KUMPULAN KAUM INDIA
KUMPULAN KAUM MELAYU
Menikmati pelbagai sajian unik Malaysia..
ok. bagus!
BalasPadamcikgu...dimana sya boleh dapatkan gambar dan penerangan tentang makanan tradisional di malaysia??
BalasPadamCikgu,saya rasa cikgu perlu tambahkan isi folio ini supaya lebih berinformasi tentang ciri-ciri yang perlu ada pada folio ini.....Maafkan saya cikgu jika cikgu rasa saya terlebih komen...Harap komen saya ini dititikberatkan supaya blog ini lebih berguna.
BalasPadamSekian,terima kasih!!!
Saya rasa cikgu perlu tambah maklumat tentang makanan tradisional cina.Sebenarnya saya perlu menyiapkan folio makanan cina
BalasPadamcikgu pls update dengan info skali gus......saya perlu siapkan saya nye folio......(nooffense)
BalasPadamcikgu kenapa tak letak tentang makanan india cikgu.Cikgu tolong tambah makanan cina..........
BalasPadam